Dodeljena podsticajna sredstva preduzećima iz Niškog okruga

Bez autora
Dec 11 2011

Potpredsednik Vlade Republike Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović danas je uručila ugovore o dodeli podsticajnih sredstava predstavnicima pet preduzeća iz Niškog okruga, u okviru Programa podrške direktnim investicijama. Pomenuti program, koji se sprovodi putem Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), od posebnog je značaja za gradove sa natprosečnom nezaposlenošću i za nerazvijene opštine, za koje su ove godine duplirana podsticajna sredstva. Ugovori su uručeni preduzeću “LMB soft” iz Niša, koje proizvodi medicinsku opremu, preduzeću “Novi Pak” iz Niša iz oblasti industrije hrane i pića i preduzeću “Remol” iz Merošine, koje započinje grinfild investiciju u oblasti reciklaže ulja. Takođe, podsticajna sredstva su dodeljena i preduzećima “Resor” iz Gadžinog Hana, koje se bavi specijalnom nadgradnjom komunalnih vozila i “Almina” iz Aleksinca iz oblasti metalurgije i obrade metala.

Dodeljena podsticajna sredstva preduzećima iz Niškog okrugaPotpredsednik Vlade Republike Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović danas je uručila ugovore o dodeli podsticajnih sredstava predstavnicima pet preduzeća iz Niškog okruga, u okviru Programa podrške direktnim investicijama.

Pomenuti program, koji se sprovodi putem Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), od posebnog je značaja za gradove sa natprosečnom nezaposlenošću i za nerazvijene opštine, za koje su ove godine duplirana podsticajna sredstva.

Ugovori su uručeni preduzeću “LMB soft” iz Niša, koje proizvodi medicinsku opremu, preduzeću “Novi Pak” iz Niša iz oblasti industrije hrane i pića i preduzeću “Remol” iz Merošine, koje započinje grinfild investiciju u oblasti reciklaže ulja. Takođe, podsticajna sredstva su dodeljena i preduzećima “Resor” iz Gadžinog Hana, koje se bavi specijalnom nadgradnjom komunalnih vozila i “Almina” iz Aleksinca iz oblasti metalurgije i obrade metala.

Ovih pet preduzeća investiraće ukupno četiri miliona evra i zaposliće 260 radnika. Sva preduzeća koja su dobila podsticajna sredstva su izvozno orijentisana, a novac će upotrebiti za izgradnju novih pogona i rekonstrukciju postojećih, kao i za nabavku opreme, čime će povećati produktivnost i postati konkurentnija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik